Финансовите проблеми на Apple започнаха да се отразяват на доставчиците

5
1008

Намалялото търсене на iPhone се отрази на финансовите показатели на доставчиците на компоненти за тези смартфони.

CNBC съобщи, че акциите на тайванската компания Largan Precision, водещ доставчик на камери за смартфони, преди няколко дни са паднали с 9,94%. Компанията съобщи за намалели с 28,57% доходи към месец ноември в сравнение със същия период за предишната година.

Акциите на другия доставчик на Apple, компанията Pegatron, са паднали с 5,3%. Преди време Nikkei съобщи, че компанията възнамерява да прехвърли производството на своите продукти, които не са свързани с iPhone, от Китай в Индонезия. Това трябва да стане през следващите шест месеца. Причините са високите тарифи на САЩ относно китайския експорт.

Акциите на Hon Hai Precision Industry, повече известна като Foxconn за паднали с 3,6%. Тази компания възнамерява да премести производството на iPhone във Виетнам.

Няма защо да се учудваме на тази ситуация, понеже няколко от основните доставчици на Apple, включително irrus Logic, Qorvo и Lumentum, намалиха прогнозите си. Това показва, че продажбите на iPhone са достигнали своя пик“ – каза за CNBC Лео Сан, специалист по технологиите и потребителските стоки в The Motley Fool.

Приходът се поддържа единствено от по-високите цени и развитието на услугите. Слабото търсене на iPhone свали цената на акциите на Apple и между другото, на нейните ключови доставчици. Сега Apple ще трябва да се сблъска с реалността на пренаситения пазар“ – каза аналитикът.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
11111Пиг и ЕркюлПоследния самурайКОЙБай дейтрейдър Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Какъв пик ве братчед- кат гледам работата прилича повече на свободно падане. Ще хвърчат хартии през прозорците….

КОЙ
КОЙ

Няма ли нашите управници да засмучат някой тек гигант… или ще строим магистрали още 50 години?

Последния самурай
Последния самурай

1.За какво ти е тази ферментирала ябълка ?

2.Още 200 години ще си строиме магистрали ,стига бате Бойко да ни е жив и здрав…

Пиг и Еркюл
Пиг и Еркюл

С вашето социалистическо мислене, България фалира три пъти по времето на стремежа към комунизъм и два пъти след това. Представи си какво ще е Българоиди да управляват успешна компания, източване, изпиране и средносрочен фалит! Сега ще то го кажа в очите – никой няма да те нахрани вместо теб! Ситуацията ще стане по-зле и по-зле, защото световната социалистическа икономика напомпа страшно много пари за да може всеки маргинал да се сдобие с имоти, коли и други неща на лихви, каквито пазара не би имал в същата ситуация. В резултат на това следват доста свирепи фалити, които нак-вероятно ще сгромолясат пазара.… Виж още »

11111
11111

Ако мислеха повечето хора като тебе равни нямаше да имаме.