Финансовият директор на Huawei бе освободен под гаранция от $7,5 милиона

0
655

Миналата седмица в Канада бе арестувана Менг Ванчжоу – финансовият директор на Huawei Technologies. САЩ иска екстрадиране на топ-мениджъра в САЩ, понеже Менг е нарушила търговските санкции на Северна Америка срещу Иран. Само преди няколко часа финансовият директор на Huawei бе освободена под гаранция от 10 милиона канадски долара (приблизително $7,5 милиона).

Сумата бе събрана от съпруга на Менг Ванчжоу, от приятели и колеги, и обезпечена с недвижимост. Да не забравяме, че Менг е дъщеря на основателя на Huawei и е значителна фигура в китайската компания.

Популярният уеб портал PhoneArena съобщи, че от делото се е заинтересувал президентът на САЩ Доналд Тръмп. Той възнамерява да се включи в разглеждането на случая, ако той по някакъв начин засяга националната безопасност на страната или може да доведе до сериозни икономически последици за САЩ.

Арестуването на CFO на Huawei постави под заплаха преговорите между САЩ и Китай за прекратяване на икономическата война между двете страни. А миналата седмица заместник министърът на външните работи на Канада заяви, че ако Менг Ванчжоу не бъде освободена, то това може да има твърде неприятни последствия за страната.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари