Финансовият директор на Huawei може да получи до 30 години затвор

3
630

Както неотдавна съобщихме, в Канада бе арестуван главният финансов директор на компанията Huawei. Причината е нарушаване на търговските санкции на САЩ срещу Иран. Ванчжоу Менг бе арестувана във Ванкувър по искане на американските власти. Предстои екстрадиране в САЩ и навярно американски съд.

Ванчжоу Менг е обвинена от министерството на правосъдието на САЩ в това, че е позволила на SkyCom – неофициална дъщерна компания на Huawei, да прави бизнес в Иран. Според обвинението, именно тя е одобрила нарушението на американските санкции и е заблудила американските финансови институции. Тези обвинения в мошеничество могат да доведат до присъда до 30 години затвор.

Менг Ванчжоу е дъщеря на основателя на Huawei Рен Женгфей. Решението за екстрадиране потресе финансовите пазари на Китай и може да наруши краткотрайното примирие в търговската война между САЩ и Китай. Арестът на Ванчжоу Менг стана в твърде деликатен момент: по време на срещата Г-20 в Аржентина, когато Тръмп стисна ръката на Си Дзинпин по случай постигнатите търговски споразумения.

Китай по всякакъв начин се опитва да освободи Менг Ванчжоу. Китайското посолство в Канада разкритикува действията на канадските власти, като изтъкна, че Ванчжоу не е нарушила нито един закон на САЩ и Канада.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Capitalismus, #MAGATNTьцff Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ьцff
ьцff

Ето нагледно как сащниците водят хибридна война срещу човечеството!!

TNT
TNT

мисля че е човечеството трябва да започне да води хибридна война със ФАЩ също.

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Нали се сещате, че най-вероятно има и доста други неща, които няма как да се разгласят публично. Това са разменни монети, по същия начин, по който руснаците в момента незаконно арестуваха 6-ма украинци и един българин, защото преминават собствените си води на окупираната си земя. Най-вероятно ще бъдат пуснати, но се ползват като имиджов удар до момента, в който се проведат разговорите. Китай е най-опасния Оруелски проект, Блек Мирър ряпа да яде. Пазате се, не се хващайте на пропагандата им. Хуауей шпионира за комунистите. Канада и САЩ щяха да ядат дебелия, ако новите технологии /които са вредни доста/ като 5Джи… Виж още »