От следващата учебна година на учениците във Франция ще бъда забранено използването на мобилни телефони и смартфони по време на уроците в класните стаи.

Учениците ще могат да носят мобилните устройства в училище, но те трябва да бъдат заключени и да не издават звуци до края на учебния ден. Тази забрана важи за учениците на възраст от 6 до 15 години. На 15 годишна възраст учениците във Франция преминават в гимназиите, където това ограничение няма да действа. Но е възможно по-късно забраната да се разпростре и там.

Ограничението за използване на мобилни устройства в училищата има за цел постигането на няколко цели едновременно. Първо, по този начин ще се премахне важен отвличащ фактор. И второ, по този начин френските политици изразяват загрижеността си към здравето на децата, понеже те не трябва да прекарват много време пред екрана на смартфона, телефона или друго мобилно устройство до достигане на минимум 7 годишна възраст.

Засега не се уточнява къде ще държат учениците своите смартфони и по какъв начин учителите ще контролират спазването на тази забрана.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари