В САЩ продължава обсъждането на отмяната на мрежовия неутралитет, решението за което може да бъде взето още утре, на 14 декември.

Според плановете на американските власти, провайдърите ще могат да разделят интернет ресурсите на зони, в които ще действат различни условия, ще има различен достъп и ще се заплащат различни цени. Google и Facebook критикуваха проекта, а сега хората създали сегашния интернет, публикуваха отворено писмо.

Писмото е подписано от 20 души, сред които интернет пионерите и значимите фигури от съвременния технологичен и научен свят. Сред тях са един от бащите на Глобалната мрежа Винт Сърф, съоснователят на Apple Стив Возняк, авторът на интернет Тим Бърнърс Ли и други. Още в началото на писмото се казва, че чиновниците и Федералната комисия по комуникациите на САЩ просто не разбират как работи интернет.

В писмото се казва, че желанието за отмяна на мрежовия неутралитет говори за тотално неразбиране начина на работа на интернет. Специалистите представиха доклад, подготвен от 200 специалисти и разработчици, които са направили интернет такъв, какъвто го познаваме днес. Според техните думи, те са създали един свободен интернет, който е достъпен за всички и никой няма правото да го ограничава.

Към днешен ден САЩ спазва мрежовия неутралитет – всеки уебсайт е с еднакъв достъп при еднаква цена. Но се създаде мнение, че неутралитетът пречи на бизнеса.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари