fbpx
-1.4 C
София

Холандия глоби Vodafone, KPN и T-Mobile за картелно споразумение

Най-четени

Антимонополните органи в страната на лалетата глобиха трите най-големи мобилни оператора, които оперират в държавата. Холандските телекоми Vodafone, KPN и T-Mobile са наказани защото е доказано, че са сключили картелно споразумение помежду си, предаде Fierce Wireless.

Регулаторът, защитаващ конкуренцията NMa, е установил, че през 2001 година трите оператора са нарушили антимонополните закони на Холандия. Vodafone, KPN и T-Mobile са влезли в картелно споразумение, според което са обменяли помежду си информация за компенсациите, заплащани на търговците препродаващи мобилни абонаменти.

Мобилният оператор KPN получава най-голямо наказание. Компанията трябва да плати 7.93 милиона евро. На второ място е T-Mobile с 4.59 милиона евро, а най-малка глоба ще отнесе Vodafone. Телекомът ще се раздели с 3.71 милиона евро. Наказанието трябва да послужи за назидание и на останалите мобилни оператори в Европа, които имат намерение да влязат в картелно споразумение със свои конкуренти.

Единствената добра новина за холандските телекоми е драстичното намаление на глобите. През 2002 година стана ясно, че те трябва да се разделят с общо 88 милиона евро, но сега сумата беше значително намалена.

Новият размер на глобите няма да бъде обжалван от Vodafone, KPN и T-Mobile. Те ще платят парите и ще се постараят повече да не влизат в картелни споразумения.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини