1 000 000 за три часа: Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro поставиха нов рекорд в продажбите

23
17751

На 28 септември тази година китайският технологичен гигант Huawei отвори в Шънджън своя първи офлайн магазин. По време на това събитие изпълнителният директор на Huawei Consumer Business Group Ричард Ю сподели статистиките от продажбите на новите смартфони от серия Mate 30.

Ден преди това се появи информация, че само за 1 минута Huawei е спечелил $70 милиона от продажбите на новите мобилни телефони. Това е изчислено чрез сравнение на заплатените предварителни поръчки и вече осъществените продажби. Приблизително пресметнато, това са около 80-125 хиляди смартфони от новата серия. Сега Ричард Ю съобщи, че само за 3 часа общите продажбни на смартфоните Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro (отново запазени чрез платена поръчка) са достигнали 1 милион бройки. Това е абсолютен рекорд в продажбата на мобилни телефони.

Според думите на топ-мениджъра, новите флагмански смартфони вече са дефицитни. Предварителните продажби превишиха темпа на производство. Да си припомним, че Huawei възнамерява до края на годината да продаде 200 милиона Mate 30, въпреки търговските санкции от страна на САЩ. Но ако санкциите бъдат отменени, Huawei ще може да продаде 300 милиона смартфона.

Да си припомним, че Huawei Mate 30 Pro оглави рейтинга на DxOMark със 121 точки. Постигнатият резултат е с 4 точки повече от този на Galaxy Note 10+ 5G и с 5 точки по-висок от резултата на P30 Pro

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
23 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари