9.7 C
София

3D Touch – бъдещето в Windows Phone смартфоните

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Вече ви информирахме за намеренията на Microsoft (Nokia) да пусне на пазара нов флагман, носещ кодовото име McLaren, който ще получи иновативната система за жестов контрол – 3D Touch. Днес станаха известни подробностите около тази технология. Microsoft иска да направи подобна на Kinect система, която да стане една от ключовите особености на Windows Phone.

Интересното в случая е, че според The Verge, Nokia първоначално е планирала към дебюта на Windows Phone 8.1 през май и юни да пусне нов флагман с кодовото име Goldfinger, но в крайна сметка се оказа, че това не се случи и сега от този апарат има много малко бройки, които ще се използват като тестови. Дебюта на McLaren също е изместен за есента и той ще работи под Windows Phone 8.1 Update 1 (GDR 1), който поддържа жестове. Вече знаем, че той ще получи удебеляване на задния капак, поради използването на камера, подобна на тази в Lumia 1020.

Самата система за управление с жестове без докосване на екрана в момента е с вътрешното име 3D Touch Real Motion. Тук трябва да отбележим, че това не е нещо ново – Nokia работи над нея през последните няколко години (първоначално би трябвало да я видим само в смартфоните Nokia Lumia).

Основната цел на 3D Touch – да направи комуникацията с устройството максимално удобна и естествена за потребителя. За целта ще има различни сензори, които ще бъдат интегрирани почти от всяка страна на смартфона.

Смартфонът с 3D Touch-системата ще фиксира ориентацията на екрана, ако потребителя го използва в легнало положение. Сензорите по краищата също ще бъдат включени в работата: при прокарване на пръста над екрана, вие ще увеличавате или намалявате изображението (зумирате) и ако вземете смартфона си в ръка – той ще се отключва.

Интерфейса на Windows Phone също ще се трансформира – той ще получи наименованието MixView. Ако приближите пръста си върху която и да е плочка върху екрана и след това направите едно „виртуално натискане“ (премествате пръста си надолу, без да докосвате екрана), то плочката ще се разпадне на няколко по малки – ще се появят свързаните с нея приложения.

Напомняме Ви, че на 18 юни ще се проведе анонса на 3D-смартфона на Amazon, който също може да се управлява чрез жестове. Твърде вероятно е американската компания в някои отношения да надмине Microsoft и да го лиши от конкурентните предимства до дебюта на McLaren.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини