1.9 C
София

Клавиатурата Maglev ще направи ноутбуците още по-тънки

Най-четени

Днешните ултрабуци са в пъти по-тънки от моделите, които ползвахме преди няколко години, което ги прави както по-удобни, така и по-леки. Добрата новина е, че те могат да станат още по-тънки, отколкото са и днес благодарение на новата клавиатура на Darfon – Maglev Keyboard.

Вместо с помощта на нормални гумени „чашки“, бутоните са захванати за основното тяло на принципа на магнита – точно както японските влакове Maglev не докосват релсите, докато се движат, а левитират на малко разстояние над тях. Липсата на гумени чашки прави клавиатурите Maglev видимо по-тънки. Всъщност, представители на сайта Cnet, които са присъствали на технологичното изложение Computex (в рамките на което Darfon показаха клавиатурата си) твърдят, че бутоните са били разположени толкова близо до основното тяло на клавиатурата, че е било трудно да се пише.

Разбира се, това е лесно поправимо. Съвременните технологии позволяват придаването на усещане за „съпротивление при натиск“ дори на уреди, които изобщо не приличат на бутони.

Едно е ясно – ако производителите на ноутбуци изберат клавиатурата Maglev, тези продукти ще станат осезаемо, макар и не драстично по-тънки. Това гарантира още по-голяма практичност и портабилност. За съжаление, на този етап Darfon не разкриват кои са хардуерните им партньори. Компанията, обаче, спомена, че можем да очакваме първите ноутбуци с клавиатура Maglev още през втората половина на годината.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини