5G модемите на Intel ще дебютират в смартфоните следващата година

0
225

Тази седмица се състоя анонсът на новите смартфони Samsung Galaxy серия S. Единият от тях идва с вграден 5G модул, разработен от самата компания. Intel също започна да предлага малки партиди 5G модеми на своите клиенти. Хардуерът е с партиден индекс XMM 8160. Той ще поддържа LTE мобилните мрежи и по-стари технологии за комуникация. Това значи, че производителите на смартфони няма да има нужда да търсят допълнително място за два отделни чипа. 5G модулът на Intel обаче се очаква да се появи в готовите продукти чак в първата половина на 2020-та година.

Apple често използва хардуера на Intel, така че ако компанията иска да представи телефони с новите 5G модеми, явно ще трябва да почака една година. Ние вече знаем, че Apple разработва нови по-мощни мобилни процесори, така че перспективата за 5G iPhone през 2020 е съвсем реална. А тогава много производители ще са представили на пазара мобилни устройства с поддръжката на 5G. Все пак трябва да се има предвид, че технологията е съвсем нова и няма да има голямо значение за потребителите в първите месеци. Появата ѝ в българските градове най-вероятно ще стане след 2020 година.

Заедно със Samsung, още много компании ще представят своите първи 5G устройства тази година. Някои от тях ще бъдат ще дебютират още следващата седмица, по време на MWC 2019. Разбира се, голяма част (ако не всички) ще бъдат използват 5G модемита на Qualcomm.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за