До официалния анонс на операционната система Android 9.0 P останаха малко над 70 дни, а Google вече изпрати поканите за събитието Google I/O 2018, на което тя ще бъде официално представена.

Предни няколко часа Android Open Source Project (AOSP) се обнови и там се появиха два нови файла, посветени на операционната система Android 9.0 P. Накратко, предварително инсталираната в будещите смартфони мобилна ОС ще има тъмна тема на интерфейса. Това бе официално потвърдено днес и вече знаем, че това е функцията Dark Mode или Night Mode, която оцветява целия интерфейс на операционната система в тъмен или съвсем черен цвят.

Добавянето на тъмна тема в Android 9.0 P съвсем не е случайно. Според слуховете, главната особеност на iOS 12, анонсът на която се очаква по време на събитието WWDC 2018, също ще бъде тъмната тема на интерфейса. Очевидно е, че Google също е подготвил подобна тема за Android смартфоните.

С всяка изминала година броят на смартфоните с OLED екрани се увеличава, като при тези дисплеи тъмната тема води до по-ниска консумация на електрическа енергия и по този начин, времето за автономна работа се увеличава.

Поради особеностите на OLED (AMOLED), технологията, при изобразяването на тъмни цветове, дисплеят консумира осезателно по-малко енергия. Очаква се черната тема в Android 9.0 P да доведе до 30% увеличение на времето за автономна работа.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
toz Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
toz
toz