Преди десетина дни Google официално представи публичната бета версия на своята мобилна операционна система Android P. Добавени са редица нови функции и възможности.

А сега притежателите на мобилни телефони с прорез в екрана получават приятен бонус. Поддръжката на прореза в екрана на системно ниво. Но това далеч не е всичко.

Сега индикаторът за точно време е поставен горе вляво. Това е направено с цел равномерното разпределяне на иконките отляво и отдясно на центъра на екрана. Освен това, много потребители на Reddit забелязаха интересна особеност относно показването на уведомленията в Android P.

В този режим, вляво от центъра на дисплея излизат всички четири иконки на уведомленията. Причината е, че операционната система се съобразява с прореза в екрана. А ако броят на тези иконки за уведомленията е по-голям от четири, отдясно се появяват точки. Ако съобщенията са например пет, отдясно се появява една точка. Ако са шест, точките са две. А ако са седем или повече, точките са три.

Reddit потребителите споделят, че при смартфоните с прорез, това е наистина удобно. Интересно е, че смартфонът Pixel 2 бе заснет с тази функционалност. Навярно този режим може да бъде включван и изключван по желание.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари