Apple: забраната на продажбите на iPhone ще удари китайската икономика

11
1165

Apple заяви, че забраната на продажби на iPhone в Китай ще се отрази негативно както на Qualcomm, така и на редица китайски производители, което ще нанесе сериозен ущърб на китайската икономика. Информацията е на изданието Bloomberg, което цитира представители на американския технологичен гигант. Bloomberg добавя, че тази ситуация може да доведе до ръст на налозите, които Qualcomm плаща на китайските производители.

Представители на американската корпорация напомниха, че Apple е създала над 5 милиона работни места в Китай, които носят огромна печалба на китайската хазна. Ако бъде забранена продажбата на iPhone в Китай, Поднебесната на практика се лишава от голям дял от общата печалба, като едновременно с това много хора ще се лишат от работа и професия в заводите за компоненти за Apple. Проблемът силно ще засегне и Foxconn, който е ключов за Apple производител на смартфони. Ще бъде засегната и веригата от доставчици на компоненти за произвеждането на iPhone.

Да си припомним, че преди 4 дни Qualcomm постигна забраната на продажбите на iPhone в Китай. Народният съд на град Фуджоу забрани вноса и продажбата на моделите iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Съдът реши, че в тези смартфони незаконно се използват технологии, правата на които принадлежат на Qualcomm. По-точно, това са особеностите на сензорното управление и на редактиране на снимките.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
4 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

Епъл да не се притесняват.
Китайците имат трилиони в резерв.
Американците имат трилиони дълг.

ime
ime

Ма тези нещастници сериозно ли си вярват? Или са толкова тъпи да си вярват, или са толкова тъпи, че вече не знаят какви глупости да измислят, за да се намърдат пак на големия пазар. Всеки слуачй ще го ядат големия ся. Хуалей няма да загуби толкова от фащ, ма огризките ще видят какво означава загуби.

Последния самурай
Последния самурай

По- интересен е въпросът , дали ако си приберат заводите в САЩ и плащат по 3000 долара на американеца да им работи , дали някой ще ги помни , че ги имало догодина по това време като фирма?

Шакарон
Шакарон

В десятката! Адмирации!

Кольо
Кольо

Не само работниците…. Инвентара в заводите също не е притежание на Епъл. Ако искат нещо да изнесат, първо трябва да го закупят .

androidone
androidone

Не е интересен. Бедни държави в изобилие. Ще си намерят друга. Изобщо не представлява трудност да намерият милиони хора, които да работят за няколко долара дневно, та и за доста по-малко.

steffo
steffo

Това са фейк новини. Има скандален елемент, който привлича внимание и новината е с ,,отворен край”. Утре ще ни донесе продължението – щастлив край и някакъв друг фейк.

Из Мама
Из Мама

Нека шортването започне СЕГА ?️

Йордан
Йордан

Няма страшно за Китай. Ако спрат продажбата на iPhone, хората ще си накупят Huawei-ки. Само дето печалбата ще си остане у Катай, а няма да я изнасят към Щатите.

Redhorn
Redhorn

Ха ха ха ха ха ха ? Милиони раб.места? Я млък бе американски нещастници,че ако кит.правителство реши да ви затвори заводите има да гледате като стив преджобс Galaxy флагман? А и вие за кит.икономика грижи не берете. Тя е МНООООГО ПРЕД вашата икономика. Фирми като Хуавей,Шиоми Опо и Виво издухаха жалкия ви инвалидизиран айфон на една трета от цената му предлагайки в същото време тонове повече опции и възможности. С вас извън фащ е свършено. Трябва да сте го разбрали досега. На всеки 20-ет потребителя купуващи нов тел.едва от 3 до 4 се насочват към айфон докато всички останали към… Виж още »

Димитър
Димитър

За тази цена никога няма да си купя ipfone,от две години съм сменил Самсунг нот 2 Със Ulefone power 3 и съм много доволен,Жена ми и Майка ми са с Ulefone Armor 5,за тези пари такъв здрав и с много добри параметри няма да намерите,вече не се притеснявам от пукнат дисплей или удавен телефон,с нетърпение чакам да пуснат в продажба Ulefone Armor 6 и сменям Мощната батерия на Ulefone Power 3 със Супер здравия Ulefone Armor 6.Повече не ме интересуват други модели телефони докато Ulefone не фалират или не почнат да вдигат цените на Стоките си и тогава не си… Виж още »