Apple не престава да радва притежателите на акции на компанията

2
643

През последните две седмици цената на акциите на Apple се възстанови след силния спад. В началото на месец януари тази година една AAPL акция струваше $158. Днес цената на една акция на Apple е вече $174. Разбира се, тази цена е все още далече от 232-доларовия пик от 3-ти октомври 2018 година.

Това покачване цените на акциите се оказа достатъчно Apple отново да стане компанията с най-висока пазарна капитализация в света сред всички други компании, акциите на които се търгуват на борсата NASDAQ. След приключването на вчерашните търгове цената на всички акции на Apple достигна $821 милиарда. По този начин Apple отново е на първо място по капитализация, следвана от Microsoft с пазарна капитализация $813 милиарда и Amazon, цената на акциите на която към днешен ден е $805 милиарда.

От деня на публикуването на официалния финансов отчет цената на акциите на Apple нарасна с 12%. И всичко това, въпреки спада на дохода с 5% и намалелите с 15% продажби на iPhone. Почти всички инвеститори се радват от факта, че Apple става все по-малко зависима от продажбите на смартфони и започва да печели големи суми чрез своите онлайн услуги и електронни облаци, включително и от App Store. А може положително да са се отразили продажбите на iPhone X при по-ниски цени.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
БахтиОБИЧАМ АЙФОН Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ОБИЧАМ АЙФОН
ОБИЧАМ АЙФОН

Едни хора наречени инвеститори, са се набутали с много милиони за акции на Apple, и за нищо на света не искат да продават на загуба. Просто отказват да продават по-евтино, като формално търсят нови акции на по-висока цена.
Почти като нашите строителни предприемачи, които държат високи цени при ниско търсене, и от време на време плащат репортажи и статии за ръст на търсенето.

Бахти
Бахти

Мдам, големите риби отново си направиха пачката за сметка на балъците.