Преди дни стана ясен начин, по който да заобиколите границата от 10 опита за въвеждане на пароли на iPhone. След като не успеете да отключите iPhone след десет неправилни пароли, устройството автоматично се изтрива. Това се прави, за да се предотврати опасността хакерите да получат лична информация, съхранена в апарата. Изследовател на име Матю Хики обаче каза, че когато iPhone с iOS 11 е включен с кабел, въвеждането през клавиатурата има предимство пред функцията за ограничаване на паролата на телефона, което му позволява да проектира метод, използващ brute force за отключване на iPhone.

С оглед на това, Хики каза, че опитвайки всички възможни четирицифрови комбинации от 0000 до 9999 в един низ, и шестцифровите комбинации от 000000 до 999999 в един низ, ще отключи включен с кабел iPhone, преди да телефонът да изтрие всички данни. Хики дори направи видеоклип за процеса.

Сага Apple отговори, като нарече твърденията на Хики „грешни“. И подкрепата за коментарите на компанията идва от изненадващ източник, а именно самият изследовател. Нов пост в Twitter от Хики потвърждава, че не всички пароли са всъщност регистрирани, когато са изпратени в дълга поредица, така че методът не винаги работи. Никакви други трети страни не успяха да дублират първоначалното твърдение на Хики до момента.

Независимо от това, Apple се опитва да запълни празнината с ъпдейта до iOS 12. Режимът USB Restricted на новата версия ще попречи на Lighting порта на iPhone да комуникира с други устройства, ако този конкретен iPhone не е отключен (използвайки правилната парола) в рамките на последния час. Apple първоначално е проектирала тази функция, за да предпази устройства за хакване като GrayKey, от използването на порта на iPhone за деактивиране десетте лимита за опит за въвеждане на паролата. Компанията зад тази джаджа, Grayshift, казва, че вече е намерила начин да победи USB Restricted Mode на iOS 12.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари