fbpx
-6.2 C
София

Apple преговаря с американски производител на процесори

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Apple
преговаря с производителя на процесори Globalfoundries във връзка със съвместни действия на двете компании. За момента обаче двете марки просто обсъждат възможно съдействие в бъдеще без да има каквато и да е оферта от страна на Apple.

Новината излезе в сайта за процесори SemiAccurate късно снощи. Според информацията Apple ще се опита в най-скоро време да се сдобие с дял от Globalfoundaries като опит окончателно да се откъсне от зависимостта си към Samsung.

Към момента голяма част от процесорите на Apple са производство на Samsung, тъй като „отхапаната ябълка” не разполага със собствен отдел за производство на чипове. Сделката със Samsung обаче може и да не бъде подновена през 2014-та година и нищо чудно Apple да трябва от сега да търси алтернативи.

Според източниците Globalfoundaries ще се явява само преходен период преди производителят на iPhone окончателно да направи свое поделение за производство на процесори, но все пак е нещо наложително в процеса на отделяне на Apple от Samsung.

„Това не е първият случай, в който Apple и Globalfoundaries разговарят помежду си. Истината обаче е, че Apple иска само краткосрочна сделка, а не опитва да придобие правата на Globalfoundaries” твърди докладът по темата. „Globalfoundaries и Samsung разполагат с еднаква технология на производство, така че това е един добър вариант за Apple.”

Двете компании отказаха коментар по темата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини