fbpx
-3.8 C
София

Създадоха количка за пазаруване с реактивен двигател

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.

Сигурно на всеки от вас се е случвало да отидете в магазина със съпругата или с някой познат и да се ядосвате колко бавно се случва всичко. Вървят из магазина едвам-едвам, всеки предмет трябва да се разгледа, а вие просто нямате търпение да се приберете да гледате мача на любимия отбор. Е, в най-скоро време може би вече няма да ви се налага да търпите подобно мотаене из магазините повече.

Британец успя да създаде количка за пазаруване, която развива впечатляващите 70 км/ч. В основата на впечатляващата машина е реактивен двигател от хеликоптер, както и много часове труд от страна на ентусиазирания мъж.

Мат МакКиоун, както се казва създателят, решил да опита да подобри рекорда за най-бърза количка за пазаруване и в продължение на няколко месеца е бил изцяло посветен на тази своя задача. Той е трябвало да създаде количка, която да развива повече от рекордните 65 км/ч и именно това била основната цел на МакКиоун.

В крайна сметка няколко месеца по-късно продуктът бил готов, а развиваната от него скорост достигала 70 км/ч. За да направи впечатляващата машина МакКиоун въвел и редица нововъведения в иначе наглед обикновената количка за пазаруване. Той я снабдил със специални гуми за картинг, както и с двигател от Chinook хеликоптер, който често се използва при летателните машини като спомагателен на основния. МакКиоун споделя, че е купил двигателя от eBay и смята да го пусне отново за продан щом окончателно завърши тестовете си с количката.

Насладете се сами на изобретението на мъжа в това видео:

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини