fbpx
9.3 C
София

Нов обрат: Hulu вече не се продава

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.

Изглежда видео сайтът Hulu в крайна сметка няма да отиде нито в ръцете на DirecTV, нито на Time Warner. Настоящите собственици на компанията – 21st Century Fox, NBCUniversal и Walt Disney заявиха, че няма да продават Hulu и дори ще вложат нови 750 милиона долара в сайта.

„Вярваме, че най-доброто пред Hulu предстои. Първата ни задача е изцяло да декапитализираме компанията, което ще подпомогне нейното развитие” заяви Чейс Кери от 21st Century Fox. „Обсъждахме евентуална продажба на Hulu с няколко компании, всяка от които имаше интересни оферти и планове за бъдещето на сайта, но в крайна сметка решихме да не се отказваме от услугите на Hulu. Плановете ни за бъдещето на сайта изцяло съвпадат с тези на Disney и ще се постараем да продължаваме да предлагаме най-доброто на своите потребители.”

В последните месеци бъдещето на Hulu бе обект на всякакви спекулации. Оферти отправиха едни от най-големите компании в САЩ като AT&T, Chernin Group, DirecTV и Time Warner Cable, а до последно изглеждаше сякаш Hulu неизбежно ще се сдобие с нов собственик.

Това не е първият случай, в който видео сайтът бива обявен за продан, а впоследствие собствениците решават да задържат услугите му. През 2011-та година се разигра същият сценарий.

Към днешна дата Hulu има около 4 милиона абонати, а за последните 12 месеца компанията е отчела печалби от 690 милиона долара.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини