fbpx
7.9 C
София

Apple раздава $500 милиона на притежателите на забавяните iPhone

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В началото на тази година Apple реши да се споразумее с потребителите на iPhone, които навремето се сблъскаха със забавянето на работата на своите мобилни телефони. Корпорацията обясни това забавяне на производителността с желанието са осигури стабилната работа на устройствата, батериите на които са вече остарели и са загубили част от капацитет си. Само че това става без знанието и съгласието на потребителите. Apple се извини, но не се призна за виновна. Заведен бе колективен съдебен иск, като се предполагаше, че съдът ще нареди на Apple да заплати на пострадалите от $310 до $500 милиона.

И ето, че в средата на лятото, притежателите на тези забавяни iPhone могат да подадат молба с претенция да получат своите $25. Става дума за смартфоните iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus и iPhone SE, които са работили под управлението на операционната система iOS 10.2.1 или по-късна версия, но до 21 ноември 2017 година. Същото важи и за iPhone 7 и iPhone 7 Plus, работили с iOS 11.2 или по-нова версия на операционната система, но до 21 декември 2017 година.

Ако желаещите да получат своите $25 се окажат твърде много – тоест, $500-те милиона не стигнат, то тогава сумата ще бъде намалена. Всеки може и да се откаже от колективния съдебен иск и да съди Apple директно – тогава същи няма да получи тези $25.

Адвокатите отбелязаха, че са доволни от съгласието на Apple и считат компенсацията в размер на $25 за справедлива.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
БегиМани
БегиМани
1 година

Виц на деня:
– Колко струва да те правят на глупак?
– $25

Петкан
Петкан
1 година

И това е само за хамериканци навярно. Нашенци например ще видят средния пръст, ако изобщо са чули защото традиционно хората ползващи айфони са кухи лейки по отношение на технологиите.

Нови ревюта

Подобни новини