fbpx
-3.8 C
София

Apple: iCloud ще елиминира iDisk и iWeb

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Неотдавна Apple представи iCloud – базирано в „облака” решение за съхранение на данни и изчислителни услуги, както и приемник на MobileMe. MobileMe трудно може да бъде приеман за успех, но премахването му ще предизвика известни усложнения за настоящите потребители, които ще трябва да преодолеят преходния процес.

iWeb – хостинг приложението на Apple и iDisk – решението за съхранение на данни, също ще бъдат премахнати и ролята им ще бъде приета от iCloud.

Apple потвърди окончателно кои услуги ще замести iCloud. Gallery, част от MobileMe, както и iWeb и iDisk, ще бъдат елиминирани, но ще бъдат налични до 30 юни 2012 г., без значение дали потребителят ще премине към iCloud. Това означава, че въпреки неудобството, потребителят може да прехвърли в iCloud съдържанието си в iWeb, iDisk, или Gallery, без да го загуби.

Apple също така се опитва да направи прехода колкото е възможно по-гладък, обяснявайки детайлно как потребителят може да изтегли снимките си от MobileMe, как да свали и съхрани документите си от iDisk и как да премести материалите си от iWeb в друг клиент.

iCloud ще бъде налична през есента на настоящата година и ако потребителят желае допълнително пространство повече от 5GB, ще бъде необходимо да заплати за него.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини