fbpx
-3.8 C
София

HP пуска 7-инчов таблет с webOS през август?

Най-четени

Изданието Taiwan Economic News, позовавайки се на свои източници, съобщава, че компанията HP е избрала тайванския контрактен производител Inventec за реализирането на 7-инчов таблет под кодовото име Opal, работещ под управлението на мобилната операционна система WebOS.

Очаква се устройството, което на практика ще бъде умален вариант на 9,7-инчовия TouchPad, да се появи на пазара още през август. Официалният анонс на 7-инчовия таблет на HP все още тепърва предстои, но изтеклата информация дава основание да се смята, че продуктът ще получи мултисензорен дисплей с резолюция 1024 х 768 пиксела, както при по-големия му 9,7-инчов събрат.

Докато по-големият модел на HP ще се конкурира с iPad и останалите 10-инчови устройства като Xoom, 7-инчовият модел ще противостои на решения като Galaxy Tab и BlackBerry PlayBook.

Източникът съобщава също, че компанията Inventec е получила поръчки за 400-500 хиляди броя от 9,7-инчовия TouchPad, който ще се появи в САЩ на 1 юли на цена от $ 500 за 16-гигабайтовия модел. Допълнителни характеристики и цената на 7-инчовия модел вероятно ще станат известни през следващите седмици.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини