ASUS ROG Phone II е първият смартфон с новата SoC Snapdragon 855+

1
905

Вчера Qualcomm твърде неочаквано представи своята нова флагманска SoC Snapdragon 855+, която се различава от стандартната система върху чипа Snapdragon 855 по клокнатите CPU и GPU. Новият чип е предназначен предимно за изграждането на геймърски смартфони.

Както се предполагаше, първото мобилно устройство със SoC Snapdragon 855+ ще бъде второто поколение на геймърския смартфон ASUS ROG Phone. Веднага след анонса на новия чип, ASUS потвърди, че ROG Phone II наистина ще се базира на SoC Snapdragon 855+. Официалният анонс на смартфона бе обявен за 23 юли тази година. В интернет се появиха и няколко снимки на устройството.

Снимките показват, че ASUS ROG Phone II няма никакви прорези и отвори на предния панел. Потвърди се и информацията, изтекла по-рано: честотата на опресняване на кадрите на дисплея е 120 Hz. Предвидена е възможност за избиране на алтернативни режими с кадрова честота 60 и 90 Hz.

Ясно е, че ще има и други смартфони с новия чип Snapdragon 855+.

Към днешен ден плановете си да използват Snapdragon 855+ обявиха няколко производителя на мобилна електроника, включително Xiaomi, IQOO, Redmi, BlackShark, Lenovo и Nubia. Като се има предвид, че Redmi и BlackShark са брандове на Xiaomi, получава се, че тази компания ще има минимум три геймърски смартфона. Ясно е, че двата от тях ще са Xiaomi Mi Mix 4 и новият модел на Black Shark 2. Засега няма информация за името на първия геймърски смартфон на Redmi.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Димитър
Димитър

Към автора: 1. IQOO не е марка, а е модел телефон. Това е единственият за сега геймърски телефон на Vivo. 2. Mi mix 4 не е геймърски телефон. Серията Mi mix е най-добрата на Xiaomi и се отличава от другите серии с това, че в нея има само по един флагман на година, който дори не е с разновидности. 3. Black shark е модел, а марката е Xiaomi. Ето защо няма как да има модел на Black shark в настоящия стил на наименование. Но дори и да се отделят, името би било Black shark, а не Black shark 2. Цифрата… Виж още »