Следващият основен стандарт на Bluetooth добавя нови функции за „определяне на посоката“, която ще направи технологията за свързване малко подобна на GPS.

Bluetooth 5.1, който вече е достъпен за разработчиците от днес, ще позволи например, от смартфона да се определи местоположението на друго устройство с точност до сантиметър. В момента технологията, базирана на близост, може да следи устройствата с точност до един метър.

С помощта на новата спецификация ще бъде възможно да се определи посоката на сигнала на Bluetooth, а също и близостта, което означава, че на хората ще им бъде по-лесно да проследяват загубеното си устройство.

Новата спецификация може да стане страхотна новина за различните търговци и музеи, които могат да я използват за да насочат посетителите към експонатите си. Като се има предвид ограниченията на GPS при използването му в помещения, това може да бъде изключително важно събитие.

„Услугите за определяне на местоположението са една от най-бързо развиващите се области от решения за Bluetooth технологията и според прогнозите, до 2022 г. те ще покрият над 400 милиона продукта на година“ — казва Марк Пауъл, изпълнителен директор на Bluetooth SIG.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари