fbpx
8.8 C
София

Corning работи върху защитно стъкло за гъвкави смартфони

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Corning заяви, че много активно работи върху създаването на защитно стъкло за гъвкави дисплеи. В интервю за Wired генералният директор на Corning Джон Бейн (John Bayne) каза, че основната задача е да се създаде защитно покритие, достатъчно тънко, за да позволи свободното сгъване на екрана, но в същото време достатъчно твърдо, за да предотвратява механичните повреди. Гъвкавата версия на Corning Gorilla Glass трябва да се появи в смартфоните след две години.

През 2017 година Apple заяви, че инвестира $200 милиона в компанията Corning, за изследвания и оборудване в именно в тази област. Според слуховете, корпорацията от Купертино възнамерява да представи на пазара собствен гъвкав и сгъваем смартфон през 2020 година, а излезлите неотдавна патенти показват, че Apple вече сондира този сектор. Миналия месец Samsung и Huawei анонсираха своите гъвкави смартфони Galaxy Fold и Mate X в които се използват дисплеи, покрити с полимерна пластмаса. Но пластмасата сравнително лесно се надрасква и поврежда.

Джон Бейн отбеляза, че неговата компания работи върху защитно стъкло за гъвкави дисплеи с дебелина едва 0,1 мм и радиус на огъването от 3 до 5 мм. Новото стъкло е предназначено за гъвкавите дисплеи огъващи се навън.

Corning вече произвежда малки партиди от гъвкавото стъкло Willow Glass, което може да бъде сгънато като лист хартия. Но използваната в момента технология предвижда потапянето на стъклото в солен разтвор, което може да доведе до корозия на компонентите. Corning счита, че бързо ще реши проблема.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Кьорав кон
Кьорав кон
2 години

Прекалено прехвалени са тези защитни стъкла. Имах S6 Edge, купих му flip калъф с пластмасов капак пред дисплея – за 2 дни такс се надраска „защитното стъкло“, че още ме е яд задето дадох пари за калъф! Сега съм с Note 8 и сина ми го свали от масата на пода /ламиниран паркет/ – вече е с 2 драскотини „защитното стъкло“. Мисълта ми е, че щом се драска от дърво и пластмаса, защо да го слагат и оскъпяват ненужно телефоните?

Питанката
Питанката
Отговор на  Кьорав кон
2 години

Щастливец си, само ти е надраскан. Тука около мен, мойте познати с Edge повечето с с дупка точно на извивката … хубав телефон, но нещо е недомислено с тоя “преден панел”.

nababatigaza
nababatigaza
Отговор на  Питанката
2 години

Стъклата им са като старите къщи от Възрождението.Като гръмне топчето и се пукат от вибрацията.Има телефони със сурер здрави стъкла,но не са на тази марка

Кьорав кон
Кьорав кон
Отговор на  Питанката
2 години

Имам доста познати с Edge и никой няма проблеми. Жената е със S7 Edge вече малко над 2.5 години и понеже скоро и падна на плочките, се сдоби с напукано стъкло в горния ляв ъгъл. Моята 6-ца я имах около 3.5 години, другия месец щеше да стане на 4, работеше много добре докато веднъж не ме ядоса /жената/ и от S6 Edge направих Galaxy Fold…

Нови ревюта

Подобни новини