DisplayMate: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

12
1673

Популярната компания DisplayMate Официално обяви, че инсталиранията в iPhone XS Max нов OLED екран е най-добрият в света екран за смартфони. Предишният лидер бе дисплеят на смартфона Samsung Galaxy Note 9.

Специалистите на DisplayMate обърнаха внимание преди всичко на абсолютната точност на изобразяване на цветовете (0.8 JNCD), благодарение на което изображението е на практика идеално. DisplayMate специално подчертава, че екранът на iPhone XS Max е по-качествен в сравнение с всички други подобни устройства, включително телевизори, таблети, монитори и лаптопи. Максималната яркост на дисплея в новия смартфон на Apple е 660 кандела на квадратен метър, което е много повече, отколкото в повечето LCD и OLED матрици. Измерената яркост на десктопа е още по-висока – 725 кандела на квадратен метър. Отражението от екрана също е с най-нисък показател – едва 4,7 процента.

Експертите на DisplayMate споделиха, че в iPhone XS Max се използва гъвкава OLED матрица, въпреки че самият екран е плосък. Тази технология увеличава здравината на екрана – матрицата няма да се покрие с пукнатини и няма да се повреди, ако смартфонът бъде изпуснат.

Тестовете включват измерване точността на изобразяване на цветовете, яркостта на екрана, калибрирането на дисплея и други категории.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
6 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
P20 Propix3lГеоргиМирославХулиган Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

Най-доброто

pix3l
pix3l

Значи Samsung са си свършили работата. 😀

Георги
Георги

LG

Георги
Георги

Плюс това тук вече зависи от епъл как калибрират екрана, а те го калибрират в пъти по-добре от Самсунг. Самсунг винаги вадят нереални цветове.

Мартин
Мартин

Който и да е цял екран да вземем, ще е по-добър от отхапания екран.

Toto Poto
Toto Poto

Не съм фен на Apple, но ми прави впечатление, че всяка година те поставят другите производители на колене пред тях.
Явно назрява монента да бъде изпробвано това което предлагат.

Мирослав
Мирослав

Еми поставят на колене, не точно другите производители, а собствените си потребители с все по-високите си цени.
Като съпоставка мога да дам Huawei p20 lite и Huawei mate 20 lite, който нямат съществена разлика в цената – 400€. При положение, че иновациите при Huawei, са в пъти повече!

Георги
Георги

О да големите иновации.. Huawei не могат да се конкурират с Епъл не са в същия клас смартфони.

Хулиган
Хулиган

Нищо не казахте за резолюцията и наситеност пиксели на инч. Само колко кандила имало на метър. Тва да не е църква!

Мирослав
Мирослав

Да, и докато Huawei разработват иновации в областта на процесора и издръжливостта на батерията, то Apple се занимава с по-добър екран и куп безсмислени функции, като повишаване на сигурността в социалните мрежи?
Като си кифла и имаш фейс-буци (за да показваш фешъни) ще те следят, така или иначе.

pix3l
pix3l

Какви иновации има в тези китайски боклуци? Кое е иновативното в процесорите и батериите им?

P20 Pro
P20 Pro

Може ли да ми кажеш, къде се произвеждат телефоните на Епъл и Самсунг? И те са китайски боклуци, нали! Иновациите на Huawei са вградения изкуствен интелект в процесора и двойната и тройна камери! Най-добрата камера вградена в смартфон все още е на Huawei P20 Pro, и това е безспорен факт! Колкото и да плюете, истината си е истина!