DxOMark направи тестове на камерата на Xiaomi Pocophone F1

0
1272

През месец август миналата година бе представен смартфона Xiaomi Pocophone F1. Незнайно защо, лабораторията DxOMark реши да тества камерите на този телефон и днес публикува резултатите от тези тестове само на основната камера.

Оптиката на смартфона Xiaomi Pocophone F1 включва двойна основна камера с резолюция 12 мегапиксела, размер на матрицата 1/2,55 инча, размер на пиксела 1,4 микрона и апертура F/1,9. Допълнителният фотосензор на основната камера е с резолюция 5 мегапиксела и апертура F/2,0. Двойната камера има фазова система за автоматично фокусиране и може да записва 4К видео при скорост 60 кадъра в секунда.

За качеството на снимките Xiaomi Pocophone F1 получи 92 точки, за за записа на видео – 91 точки. Общият резултат на мобилното устройство е 91 точки. С този показател телефонът се класира на 22-ро място в рейтинга на лабораторията DxOMark.

Недостатъци на основаната камера на Xiaomi Pocophone F1:
  • По-слаб HDR ефект в сравнение с конкурентите
  • При слабо осветяване се губи детайлността
  • Нисък контраст в някои сцени
  • При заснемането на видео, понякога сцените не са много ярки
  • Намалена детайлност в краищата на кадъра
  • Изкривявания при оптичното увеличение

Но всичко това съвсем не попречи на смартфона Xiaomi Pocophone F1 да се класира на съвсем същото ниво като iPhone 8 на Apple – разликата между тях е само една точка, но цените на двете мобилни устройства са съвсем различни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за