8.1 C
София

Facebook смята да конкурира магазините за мобилни приложения на Apple и Google

Най-четени

Facebook загатна, че има намерение да навлезе по-активно в сферата на мобилния интернет и стандартите за плащания чрез смартфони. По време на MWC в Барселона най-голямата социална мрежа подкрепи W3C Mobile Web Platform Core Community Group – консорциум от 30 производители на мобилни устройства, мобилни оператори и разработчици, които искат да наложат единен стандарт при интернет съдържанието, предназначено за мобилни устройства. Стандартизирането ще помогне на Facebook да отвори собствен магазин за приложения, съобщи Mobiledia.

Унифицирането на правилата ще позволи на най-голямата социална мрежа да конкурира пряко платформените места за търговия с приложения на гиганти като Apple и Google. Facebook иска да направи купуването на независими мобилни приложения толкова лесно, колкото е сега в Android Market и App Store. Там потребителите могат да купуват продукти само с едно бързо действие.

Facebook пусна собствено приложение за iOS миналата есен, а през тази година се очаква подобен продукт и за Android. Намерението на социалната мрежа е да използва тези приложения като основа, върху която ще работят продуктите от планирания нов магазин. За междуплатформената съвместимост ще помогне и масовото навлизане на стандарта HTML5.

Facebook даде да се разбере, че има амбиция да е нещо повече от социална мрежа. Компанията иска да стане един от големите играчи и на мобилната сцена.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини