8.6 C
София

Приложенията в Windows Phone Marketplace вече ще могат да се купуват и от България

Най-четени

От следващия месец българските потребители на телефони, задвижвани от мобилната операционна система Windows Phone, ще получат право да купуват продукти от съответния магазин за приложения. България, заедно с още 27 други държави, получава пълен достъп до услугите на Windows Phone Marketplace, пише в официалния блог на Microsoft.

Когато нововъведението влезе в сила държавите с пълна поддръжка на магазина за приложения ще станат общо 63 на брой. Заедно с нас, в списъка с новите членове са още Хърватска, Турция, Румъния и Словакия. Забелязват се и екзотични пазари като Ирак и Виетнам.

С мартенското разширение на Windows Phone Marketplace потенциалните купувачи на приложения от магазина ще се увеличат с 60%. Това ще стимулира разработчиците да обръщат повече внимание на платформата, защото аудиторията, до която биха могли да достигнат се разширява значително.

Правилата в магазина за приложения вече са актуализирани, за да са в синхрон със законодателствата на новите държави, които получават достъп до предлаганите комерсиални продукти.

Едновременно Microsoft пуска и нов инструмент за разработка на Windows Phone приложения, който позволява на програмистите да създават продукти, които могат да вървят добре дори на устройства със само 256 мегабайта оперативна памет.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини