Messenger на Facebook вече разполага с функция за споделяне на екран, която се поддържа за iOS и Android мобилни устройства, през уеб браузър или десктоп приложение. Тече разширение на функциите за видео чат, за да се подпомогнат хората, които работят и общуват от вкъщи по време на пандемията.

Функцията е налична както за стандартните видео обаждания в Messenger, така и за новата видео чат платформа Messenger Rooms

Целта на FB е да се конкурира с популярни услуги като Google Meet, Microsoft Teams, Skype и Zoom, предават от CNET.

Новата опция позволява споделянето на екрана с до 8 души при стандартно видео обаждане, и с до 16 души при разговор през Messenger Rooms. Скоро споделянето ще е достъпно с капацитет до 50 души – настоящият максимум за комуникация в Rooms. Използването на функцията чрез компютър е налично през Messenger Rooms.

Споделянето на екрана позволява разглеждане на снимки, социални мрежи, пазаруване онлайн и какво ли още не.

Създателите на стаи в Rooms скоро ще имат опцията да ограничават споделянето на екран само за себе си, ако не искат то да е налично за всички участници в дискусията.

Опцията вече е налична глобално в последните версии на приложенията за Android и iOS, както и на останалите официални платформи

Как се споделя екран на смартфон чрез Facebook Messenger?

  1. Отваряме приложението Messenger
  2. Стартираме видео обаждане с един или повече хора
  3. След като то се осъществи, плъзгаме нагоре лентата с инструменти, която се намира отдолу – при бутоните за затваряне и изключване на микрофона.
  4. От разширените опции натискаме бутона Share your screen. Вече останалите участници виждат на живо какво се случва на екрана ни, като ние ще можем да продължим да виждаме тях.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари