Новите Samsung Galaxy S20 телефони са получили сертификация от Форума на USB изпълнителите (USB-IF) за нова технология за бързо зареждане. Въпросният форум подкрепя напредъкът и използването на USB технологиите. От там обявиха, че това са първите устройства, които получават подобна сертификация.

Това значи, че телефоните поддържат успешно функцията Програмируемо захранване (Programmable Power Supply – PPS) на USB Power Delivery (USB PD) 3.0 стандарта.

Иначе казано, S20, S20+ и S20 Ultra са съвместими със зарядни от трети лица, които предлагат тази опция, стига да покриват изискванията за ток и напрежение на телефоните.

„Galaxy S20 линията бе сертифицирана за съвместимост с USB стандартите, което значи, че покриват най-високите стандарти в индустрията. Вярваме, че удобството за крайния потребител е най-важната ценност. Използването на стабилен и по своята същност безопасен USB PD стандарт гарантира оперативна съвместимост и оптимизирано зареждане. „, каза по повода Kisun Lee, вицепрезидент в Samsung.

USB-IF добавя, че тази им инициатива цели да разшири преизползването и споделянето на зарядни между всички съвместими USB Type-C устройства. Това ще намали електронните отпадъци по сметищата и ще улесни въпроса със зареждането, що се отнася до потребителите, без това да нарушава преживяването им.

Въпросният сертификат индикира, че устройствата може да се справи с температурите по време на зареждане, при използването на въпросните зарядни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари