До официалната презентация на операционната система Android 9.0 P останаха малко повече от два месеца, а в интернет започнаха да се появяват все повече данни за нейните нови възможности.

Неотдавна Android Open Source Project (AOSP) публикува информация, че в новата версия на мобилната операционна система Android 9.0 P е интегрирана специалната функция с име Dark Mode (Night Mode). Това е тъмна или чисто черна тема на интерфейса, благодарение на която очите не се натоварват толкова много, а смартфоните с OLED дисплеи консумират по-малко електрическа енергия.

Черните точки в OLED екраните не консумират енергия и този начин автономната работа на смартфоните с AMOLED дисплеи значително нараства при използването на тъмни теми. Разработчиците на XDA намериха в сорс кода на операционната система информация, показваща, че Android 9.0 P ще има подобна черна тема на интерфейса.

Вчера Google публикува официална информация, че никаква Dark Mode (Night Mode) функция няма да има. Показаната от XDA възможност не е предназначена за включването на тъмен интерфейс, а е предназначена за разработчиците, които могат с лекота да използват в своите приложения и игри тъмни теми.

Но до анонса на Android 9.0 P има още доста време и Google може да размисли.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Да им гоe-milАхОх Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
АхОх
АхОх

От статията излиза Гугъл има опция да разреши тази тема и така да удължи живота на батерията и да освободи ресурси като памет и процесор (смятам, че не е само черна тема ами спира анимации и други услуги). Е, няма да го направи защото идеята е да се амортизира максимално телефона и да се товари процесора на макс за да може след две години да изглежда слаб и немощен и да си купим по-новия модел.
Мдаа.

e-mil
e-mil

Не знам какви са идеите на Гугъл, но това го има още в стария ми Samsung Note4 – модел от 2014. Power saving mode с черно-бял екран и намалена производителност + Ultra Power Saving с черно-бял екран и ограничени функции – телефония, SMS, интернет с възможност за добяване на само няколко приложения за връзка (Facebook, WhatsApp и т.н.)

Да им го
Да им го

Тия откриха черният цвят!!! Нечувано!!