До официалната презентация на операционната система Android 9.0 P останаха малко повече от два месеца, а в интернет започнаха да се появяват все повече данни за нейните нови възможности.

Неотдавна Android Open Source Project (AOSP) публикува информация, че в новата версия на мобилната операционна система Android 9.0 P е интегрирана специалната функция с име Dark Mode (Night Mode). Това е тъмна или чисто черна тема на интерфейса, благодарение на която очите не се натоварват толкова много, а смартфоните с OLED дисплеи консумират по-малко електрическа енергия.

Черните точки в OLED екраните не консумират енергия и този начин автономната работа на смартфоните с AMOLED дисплеи значително нараства при използването на тъмни теми. Разработчиците на XDA намериха в сорс кода на операционната система информация, показваща, че Android 9.0 P ще има подобна черна тема на интерфейса.

Вчера Google публикува официална информация, че никаква Dark Mode (Night Mode) функция няма да има. Показаната от XDA възможност не е предназначена за включването на тъмен интерфейс, а е предназначена за разработчиците, които могат с лекота да използват в своите приложения и игри тъмни теми.

Но до анонса на Android 9.0 P има още доста време и Google може да размисли.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Google опроверга информацията за тъмната тема на интерфейса"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
АхОх
АхОх

От статията излиза Гугъл има опция да разреши тази тема и така да удължи живота на батерията и да освободи ресурси като памет и процесор (смятам, че не е само черна тема ами спира анимации и други услуги). Е, няма да го направи защото идеята е да се амортизира максимално телефона и да се товари процесора на макс за да може след две години да изглежда слаб и немощен и да си купим по-новия модел.
Мдаа.

e-mil
e-mil

Не знам какви са идеите на Гугъл, но това го има още в стария ми Samsung Note4 – модел от 2014. Power saving mode с черно-бял екран и намалена производителност + Ultra Power Saving с черно-бял екран и ограничени функции – телефония, SMS, интернет с възможност за добяване на само няколко приложения за връзка (Facebook, WhatsApp и т.н.)

Да им го
Да им го

Тия откриха черният цвят!!! Нечувано!!