В началото на месец юни Google публикува поредния отчет за разпределението на различните редакции на операционната система Android. В центъра на вниманието се оказа Nougat, делът на която само за един месец нарасна с една трета. Към днешен ден най-популярна е версията Marshmallow с 31,2%. А в края на този месец Google спира достъпа до магазина за приложения за потребителите с Android Eclair.

Уеб-порталът Phandroid припомни, че операционната система Android 2.1 Eclair бе представена на 26 октомври 2009 година. В тази редакция се появиха динамични тапети, специалната лента за търсачката на Google и интерфейс с обновени иконки и с лаунчър. Обновяването бе много голямо, особено след 1.6 Donut.

Eclair отдавна изчезна от ежемесечните отчети на компанията: делът на тази операционна система е вече под 0,1 процента за всички устройства. Днес интернет гигантът обяви, че от 30-ти юни тази година затваря Android Market за подобни смартфони. Притежателите на устройства с тази ОС няма да могат да теглят и да обновяват приложенията.

Засега няма информация относно Android 2.2, а Google обеща да удължи достъпа колкото е възможно повече.

Промените ще се осъществят, без да се изпращат съобщения за това ограничение.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари