Google също подготвя сгъваем смартфон

1
243

Преди няколко дни Google официално представи смартфона Pixel 4a и анонсира още два модела – мобилните телефони Pixel 4a 5G и Pixel 5. А сега уеб порталът 9to5Google съобщи, че интернет гигантът е подготвил излизането на още няколко нови модели, включително и на смартфон с необичаен дизайн.

Това изтичане на данни показва, че Google разработва евтина модификация на флагмана Pixel 5, която се нарича Pixel 5a и има кодово име Barbette. Очаква се този телефон да излезе на пазара през пролетта или лятото на 2021 година. Също за следващата година е планирано излизането на смартфони с кодови имена Raven и Oriole, които най-вероятно са от фамилията Pixel 6. Освен това, във вътрешната документация на Google се споменава за устройство с кодово име Passport и че това ще бъде сгъваем смартфон.

Сгъваеми смартфони предлагат Samsung, Huawei, Motorola, както и някои други брандове и не е за учудване, че и Google се е заинтересувал от този пазарен сегмент. Още повече, че новите версии на Android са адаптирани за сгъваеми екрани и автоматично сменят интерфейса на приложенията в зависимост от размера на дисплея. Слухове, че Google разработва нещо подобно започнаха да се появяват още от месец май 2019 година. Тогава се казваше, че интернет гигантът тества собствена технология за сгъваеми смартфони и има няколко прототипа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари