Vulcan

В бъдещите версии на ОС Android, рендирането на интерфейса и изображенията в операционната система ще става с API Vulcan, досега използван за рендиране на игрите.

Нововъведението с API Vulcan ще намали натоварването на централния процесор и ще се отрази положително на общото бързодействие на интерфейса на операционната система.

Тази информация се потвърждава и от данните, намерени от екипа разработчици на XDA. Те са открити в сега актуалната бета версия на Android P. Има и възможност за принудителна активация на тази възможност. Но засега тя не работи много стабилно.

Актуалната в момента бета версия на мобилната операционната система Android P е предпоследната преди излизането на финалната версия. По всяка вероятност Google няма да успее да адаптира API Vulkan за обработването на интерфейса. Във връзка с това може да се предположи, че официалната презентация на по-бързото рендиране на интерфейса ще бъде осъществена по-късно. Навярно с излизането на Android 9.1 или Android Q.

Засега Google все още частично използва Skia за графичното рендиране на интерфейса, Това е 2D енджин, използван в Chrome, Chrome OS, Android и други.

Очаква се Vulcan драстично да намали времето за рендиране на кадрите и едновременно с това да увеличи автономната работа.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Иван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

жалко че има-няма 10% от потребителите ще го получат първите няколко години