Hisense Color: първият в света смартфон с цветен e-ink екран

1
1567

Компанията Hisense е известна преди всичко като производител на телевизори, но по време на изложението CES 2020 тя показа нещо ново и доста необичайно – смартфон с цветно електронно мастило.

Hisense вече представи нещо подобно – смартфонът A5, който бе анонсиран миналата година. Но той имаше чернобял e-ink екран, а в новия модел се използва цветен e-ink екран.

Новият Hisense Color изглежда като обикновен смартфон, но ако се вгледаме по-отблизо, ще забележим леката зърнистост на изображението и малко неестествените цветове. Това са артефактите от използването на електронното мастило. От друга страна използването на тази технология силно увеличава времето на автономна работа в сравнение със смартфоните, в които се използват OLED или LCD матрици.

Електронните мастила си имат своите недостатъци. Например голямото забавяне при извеждането на следващото изображение, запомняне на предишното изображение поради самия принцип на e-ink – изображението не се обновява докато не се подаде следващото изображение, ниска яркост и слаб контраст. От друга страна при показването на статично изображение консумацията на e-ink екрана е изключително ниска. Електронното мастило обикновено се използва когато тези недостатъци се превръщат в достойнства – например в електронните книги с нулево трептене на изображението.

Hisense заяви, че Color е първият в света смартфон с цветен e-ink екран.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари