Honor: компанията Qualcomm няма чип, който да се конкурира с Kirin 820

4
5383

Наскоро Honor представи смартфона Honor 30S, който ще влезе в историята на бранда като първия модел, базиран на системата върху чипа Kirin 820. Чипът се произвежда чрез 7 нанометров технологичен процес и в редица отношения превъзхожда своя предшественик Kirin 810. Тепърва предстоят подробните независими тестове на тази SoC, но Honor подчертава, че това е един отличен по отношение цена/производителност продукт.

Тези думи са на старшия директор на Honor в свое интервю пред медиите. Той съобщи, че новият чип има същата архитектура като текущата флагманска SoC Kirin 990. Новата 7 nm SoC има интегриран 5G модем и това е най-доброто решение, което може да бъде предложено за смартфони с цена около $350.

Освен това топ мениджърът на Honor заяви, че Qualcomm няма какво да предложи срещу Kirin 820. В портфолиото на американския производител на чипове няма директен конкурент на този чип. Snapdragon 865 е предназначен предимно за флагмани, скъп е и при него се налага модемът за 5G мобилните мрежи да бъде купуван отделно. Ето защо неговото сравняване с Kirin 820 е неуместно.

„През 2020 година Qualcomm няма да може да представи продукт, който да бъде сравнен с Kirin 820“ – допълни старшият директор на Honor.

Компанията каза още, че целта на Kirin 820 е преди всичко популяризирането на 5G мобилните мрежи, като това е и причината Honor 30S да струва само $400.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари