fbpx
5.1 C
София

HP представи кит за писане на приложения за TouchPad

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Компютърният производител Hewlett – Packard направи заявка за участие в перспективния пазар на мобилни приложения за таблети, анонсирайки нов комплект с инструменти за разработка (SDK – Software Development Kit) за своята мобилна операционна система webOS 3.0. Новата версия на комплекта за външни разработчици е насочена специално към създателите на програми за таблета TouchPad на компанията.

Припомняме, че платформата webOS беше придобита от HP заедно с компанията Palm преди около година. Пускайки своя таблет и новата версия на операционната система, както и кит за разработчици, компанията демонстрира амбициите си да участва активно във всички най-бързо развиващи се мобилни подсегменти – на смартфоните, таблетите, както и търговията с приложения за тези устройства. Предстои да видим дали компанията ще успее да се пребори за осезаем дял, предвид, че в тези сектори са почти всички големи технологични играчи, начело с Nokia, Google, Apple и Research In Motion.

Следващият ход на компанията е да се опита да привлече на своя страна колкото може повече независими разработчици на приложения, а според нейния блог, версия 3.0 на нейния кит е много по-лесна за използване и ще предложи редица нови възможности за програмистите – от по-разнообразни UI компоненти, до подобрен пътеводител за разработка.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини