Тайванската компания HTC възнамерява да прекрати самостоятелното производство на смартфони. Новите телефони на HTC ще бъдат сглобявани от партньорите на компанията. Информацията е на портала phoneArena, цитиращ свои източници. Най-вероятно HTC се е решила на тази стъпка с надеждата да намали разходите и да се задържи на повърхността още известно време.

Според phoneArena, първият смартфон на HTC, сглобен от външен производител, ще бъде U12 Life. Но засега няма информация, кой точно ще бъде този външен производител.

Въпреки че HTC прекратява сглобяването и производството на смартфони, компанията продължава тяхното разработване. Извеждането на производството навън е стандартна практика за пазара на мобилна електроника. По този начин големите компании, като например Apple, не се налага да се занимават с редовното обновяване на производствените поточни линии и издържането на стотици и хиляди души персонал.

Що се отнася до новия HTC U12 Life, то този смартфон явно не е създаден, за да учуди някого. Моделът има обикновен 6-инчов дисплей, 3600 mAh батерия и двойна камера с резолюция 16+5 мегапиксела. Неособено добрият момент тук е, че компанията ще използва остарялата вече операционната система Android 8.1, която ще има възможност да се адаптира до Android P.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
115Динко ДиневЕнчоБобитралала Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Illko
Illko

Жалко. Бяха пионери. Дано възкръснат като Nokia някой ден.

Енчо
Енчо

Пйахахха ако ще възкръсват като нокиа по-добре да не го правят.

Динко Динев
Динко Динев

Нокиа възкръснаха и още как. Nokia 7 Plus е носител на наградата за най-добър потребителски смартфон на EMEA ако не се лъжа, а и аз притежавам такъв и съм изключително доволен. Освен това всички модели ще получат ъпдейт до Android 9 (аз вече инсталирах developer preview)

115
115

какво общо има тази нокия с онази нокия от преди време?

тежко
тежко

Всички легенди от едно време си заминават малко по-малко. Света отива на зле, потребителите са все по-тъпи и манипулируеми. Посредствеността и оеднаквяването властват въс всички сфери на живота.

User
User

Не виждам за какво толкова съжалявате. Имаха и модели с хубав дизайн, но изработката вътре почти винаги е била дроб-сарма.

тралала
тралала

кой набор си?

Боби
Боби

Статията е пълна с измислици. PhoneArena изобщо не твърди подобно нещо. Единствената информация, на която се базират измислиците, които се лансират (включително и в тази статия), е туит на LlabTooFeR, който се отнася само за U12 Life.