Huawei има амбицията да доминира на мобилния пазар

2
43

Днес стана известно, че от Huawei официално са обявили намеренията си в рамките на пет години да се превърнат в световен лидер в производството и продажбата на портативни устройства. Но за да стане това реалност, компанията трябва да изпревари Apple и настоящият лидер Samsung.

Тук е много важно да уточним, че пет-годишния план на Huawei не започва от днес, или от януари – той е започнал да се реализира от преди година, но просто производителя го е пазил в тайна досега. Общо до изтичането на 5-годишния период остават още четири, а за последната година компанията е постигнала много добри резултати. Популярността на смартфоните й расте, а Huawei вече се състезава в сегмента на флагманските устройства. Именно в тази област, Samsung и Apple се чувстват като риби във вода, и именно чрез hi-end устройствата си те са достигнали тези висоти.

Изложението Mobile World Congress, което наскоро се проведе в Барселона, показа потенциалът на Huawei и на какво е способна – този производител напълно е в състояние буквално да запълни пазара със своите продукти, като в това число не влизат само флагманите, а и бюджетните устройства. Сега тя дава предимство на Android-смартфоните, но и от производството на Windows Phone-устройства няма да се откаже.

Най-новата разработка на компанията е моноблокът Ascend P2, който много добре бе приет от критиците и потенциалните купувачи. По производителност той успя да заобиколи петия „Айфон“ и гордостта на Samsung – Galaxy S III. Освен това, има вероятност, китайците да се справят и с новия тъчфон Galaxy S IV, който ще бъде представен по-късно този месец. През втората половина на годината, китайският разработчик планира да пусне още няколко модела смартфони, както в премиум сегмента, така и в бюджетния. И това е само началото – за четири години Huawei ще направят всичко възможно и невъзможно да постигнат целите си.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари