8.7 C
София

Huawei: не е проблем и без Google да станем производител №1

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Американският интернет гигант Google все още няма лиценз за търговия с Huawei. Така създалата се ситуация със забавянето на вземането на необходимото решение от страна на министерството на търговията на САЩ коментира пред CNN основателят на китайския технологичен гигант Huawei Рен Джънфей. Китайският производител в близкото минало многократно заяви, че предпочита да работи с Google, отколкото без него. Но както разбираме сега, китайците вече имат мащабен резервен план.

Huawei усилено работи върху собствена мобилна операционна система и собствен магазин за приложения. На въпроса, дали Huawei ще успее да стане производител №1 на смартфони и без Google, Рен Джънфей отговори:

„Да, и не считам, че това ще бъде проблем“.

Генералният директор на Huawei счита, че САЩ е най-могъщата страна, когато става дума за иновации. И никой, дори и Китай не може през следващите десетилетия да я настигне в това отношение.

Но тази недалновидна политика по отношение на Huawei и някои други китайски компании може да доведе до ръст на конкуренцията: ако Huawei не може и няма как да работи с американските компании, то китайският производител ще търси и ще намери алтернативи.

Да напомним, че министерството на търговията на САЩ даде лиценз на Microsoft, с което софтуерният гигант може да продава софтуер на Huawei, който не може да навреди на националната безопасност на САЩ. Но за Google лиценз няма.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини