Huawei обеща, че неговият сгъваем смартфон ще е по-надежден от варианта на Samsung

5
1204

Преди една седмица Samsung започна да предоставя своя сгъваем телефон за тестове. Компанията разпрати първите бройки Galaxy Fold на журналисти от големи американски медии. Само след два дни обаче четиримажурналисти и двама блогъра се оплакаха, че екранът на това мобилно устройство е много ненадежден.

Samsung опроверга проблема, като съобщи, че върху екрана е поставено защитно покритие, напомнящо протектор, което не бива да се маха. Един от основните конкуренти на Samsung – китайският технологичен гигант Huawei нямаше как да отмине с безразличие този случай.

Представителите на Huawei направиха официално изявление пред китайската преса, в което изтъкнаха значителното превъзходство по отношение на надеждността на сгъваемия Mate X над Galaxy Fold. След като са видели проблемите с ненадеждния екран на Galaxy Fold, специалистите на Huawei са повишили стандартите за тестване на новите смартфони, за да не се случи нещо подобно.

Производството на търговските версии на Huawei Mate X стартира вчера, на 20-ти април, а продажбите са обявени за месец юни тази година. За разлика от Galaxy Fold, в сгъваемия смартфон Huawei Mate X се използва по-различен механизъм, съединяващ двете половини на устройството. И още, неговият дисплей се сгъва навън, а не навътре.

Официалните продажби на Samsung Galaxy Fold стартират в САЩ на 26-ти април.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
АзазimeИстината в очитеЗвездомир Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Звездомир
Звездомир

Абсолютно ненужни устройства много шум за нищо,в борбата си за оригиналност вършат големи глупости.Измислете телефони с батерии които издържат 4 5 дни!

Истината в очите
Истината в очите

чакай е за къде си се разбързал има още време за графеновите батерии като искаш 5 дни нокиа с фенерче айде мъна

Истината в очите
Истината в очите

няма шанс понеже това нещо се затваря с дисплея навън хуауей честно взе потребителите за овце действа по нагло и от епъл, смешни китайци

ime
ime

Знаем, че ти е криво, че самсунг се осра, ама стига си си го изкарвал на huawei

Азаз
Азаз

Много добре казано.