Huawei обяви датата на анонса на своя сгъваем смартфон

6
1408

В своя официален Twitter акаунт китайският производител Huawei обяви своята голяма презентация, която ще се проведе в рамките на голямото изложение MWC в Барселона. Huawei публикува тийзър, в който е показано сгъваемо мобилно устройство, образуващо буквата V, като екранът е от външната страна.

Неотдавна китайската компания обяви, че възнамерява тази година да стене новият лидер на пазара на смартфони, като продаде над 250 милиона мобилни устройства. Презентацията на Huawei ще се състои на 24-ти февруари в Барселона, точно един ден преди официалното откриване на изложението. Тийзърът очевидно намеква за сгъваемо мобилно устройство с гъвкав екран.

Според изтеклата към днешен ден неофициална информация, сгъваемият смартфон на Huawei ще има 7,65-инчов гъвкав дисплей на компанията BOE, който може да издържи 100 000 цикъла на разгъване и сгъване. За разлика от Samsung Galaxy F, допълнителен дисплей няма. Освен това, конструкцията на модела на Huawei е по-опростена, в сравнение със сгъваемия смартфон на Xiaomi – екранът се сгъва само по средата, а не от двете страни.

По отношение на техническите характеристики, предполага се, че в сгъваемия смартфон на Huawei ще се базира на флагманската система върху чипа Kirin 980, произвеждана чрез 7 нанометров технологичен процес. Комуникациите ще осъществява фирмения модем Balong 5000, поддържащ 5G мобилните мрежи от ново поколение.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
don
don

“Huawei ще има 7,65-инчов гъвкав дисплей на компанията BOE, който може да издържи 100 000 цикъла на разгъване и сгъване.“

ко, не..

Хуявей
Хуявей

И после нов да го ева…

Шакарон
Шакарон

Ако го сгъваш и разгъваш по 100 пъти на ден, това са 36500 пъти годишно, значи ще може да се ползва 2,7 години.

don
don

по-интересното е.. ако се счупи на 20 000 сгъване, как ще го докажеш това – примерно пред сервиза. хахаха

Петко
Петко

Нали има 2години гаранция 😉

Галин
Галин

Какво не ви харесва, сигурно харесвате американските боклуци нали, бегайте от тука