Huawei обясни преимуществата на асиметричните лещи на камерите в Mate 40 Pro

3
1127

Все повече са потребителите, които считат че камерата на представения наскоро смартфон Huawei Mate 40 Pro е от професионално ниво. Освен необичайната форма на модула на основната камера можем да видим още една особеност – асиметричният обектив и  на широкоъгълния оптичен сензор. Китайският производител официално разясни какво означава това.

В акаунта на Huawei в социалната мрежа Weibo се появи публикация на един от специалистите на китайския производител, в която се описва спецификата на този обективи. Добре известно е че широкоъгълните фотосензори изкривяват изображенията, като степента на изкривявания е различна при различните мобилни устройства. Но така или иначе този проблем го има при всички смартфони включително флагманите.

Специалистите на китайския технологичен гигант са решили проблема в 20 МР широкоъгълен сензор на основната камери. Чрез промени в конфигурацията на обектива и чрез използването на асиметрични лещи Huawei е довел до минимум изкривяванията от подобен тип.

В бъдеще китайските специалисти на Huawei възнамеряват чрез същия подход да решат и други проблеми. Става възможно да се намали излизането на основната камера извън задния панел на смартфона, понеже с използването на асиметричните лещи се изискват по-малко оптични елементи. И още, с използването на новата технология за изготвяне на широкоъгълни обективи за смартфони се пропуска повече светлина към сензора, което значително подобрява качеството на изображението.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари