Huawei отваря кода на своя революционен компилатор Ark и кани разработчиците в HongMeng общността

9
2638

По време на събитието China Open Source Summit 2019, което протече в Шанхай, вицепрезидентът по стратегия и развитие на бизнеса на Huawei Сяо Рън заяви, че фирменият компилатор Ark на китайския технологичен гигант ще стане достъпен за разработчиците още в началото на месец август тази година. Отварянето на сорс кода на компилатора Ark е изключително важна стъпка преди излизането на операционната система HongMeng. Това е операционната система на Huawei, която се разработва от китайския технологичен гигант за замяна на Android във връзка със санкциите наложени от правителството на САЩ.

Едновременно с това Huawei покани своите партньори и външните разработчици да се присъединят към Ark of Friends Circle общността, за да бъде създадена една „целева и надеждна платформа с която да бъде изградена справедлива, отворена, безопасна и изгодна за всички глобална екосистема“.

Според специалистите на Huawei, компилаторът Ark съществено повишава бързодействието (до 44%) и плавността на работа (до 24%) на операционната система. Значително се повишава скоростта на работа на външните приложения – след като бъдат прекомпилирани с Ark , те работят с 60% по-бързо. Всички с нетърпение очакват да пробват новия компилатор и да направят тестове.

Излизането на операционната система HongMeng (едно от международните имена е Oak) е планирано за края на месец септември или началото на октомври тази година.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
4 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Какво е това? Направо с 100% е по-бърз. Нали е китайски. Само руският миже да е по бърз.

ЖОРО
ЖОРО

ако се премахнат всички данни които се следят, както и досадните реклами е напълно възможно … онзи ден си пускам фенерчето което е приложение с един бутон пускаш и спиращ един светлодиод и представи си то ми зарежда около 2 секунди и се стартира с няколко реклами 😉

Ебачев
Ебачев

SchizОzzy, не осъзнаваш ли колко бавен трол си?

Kuzmanovv
Kuzmanovv

„Huawei“ обичат големите %. Това между 40/60 ги нямат за нищо 😃. Най-малкият % който съм срещал при тях е 25 ☺. На презентациите им можеш да срещнеш и 400% 😀.

пипи
пипи

Абе издухаха го реднеците. Сами си го направиха.

иБаси
иБаси

Напълно нормално е, на всеки андроид смартфон като се почистят гугълските шпионски „услуги“ и литва! Дано наистина успеят!

_nib_
_nib_

Абсолютно.Първо гугълските истории деактивирам.След руут ги трия.

_nib_
_nib_

Ей ся на перчема му го набуаа на два ката.

Есмералд Великолепний
Есмералд Великолепний

От цялата тупурдия с Huawei, мисля че и iPhone ще понесат не малки загуби, не само Google. Явно в Китай, ябълката вече не се радва на особена популярност а този пазар не е за губене…:) Рижавото бебе си направи сметките, без кръчмар….сега доста компании ще му плащат вересиите…