Huawei почти спря използването на американски чипове

2
1626

Интересно изследване на компаниите UBS и Fomalhaut Techno Solutions, цитирано от авторитетното издание The Wall Street Journal показа, че в смартфона Huawei Mate 30 Pro няма нито един американски чип. WSJ посочва, че по този начин санкциите от страна на американското правителство са довели до силното намаляване на технологичната зависимост на Huawei от САЩ. Китайският технологичен гигант е направил промени в дизайна на своите устройства и в производствения процес, като едновременно с това е подменил доставчиците си.

Част от необходимите компоненти Huawei си ги произвежда самостоятелно, а в някои случаи американските компоненти са заменени с японски.

The Wall Street Journal добавя, че към днешен ден Huawei не може изцяло да се откаже от използването на американските чипове. Но китайският производител вече значително намали зависимостта си от САЩ в това отношение.

При производството на базовите станции за новите мобилни мрежи от пето поколение (5G) Huawei вече изцяло се отказа от използването на американски компоненти, хардуер и софтуер. Но това доведе в спад в производството на бройките 5G базови станции. Към днешен ден Huawei започна да произвежда по 5 000 базови станции за 5G мобилните мрежи, но от следващата година възнамерява да започне да произвежда по 125 000 нови 5G базови станции в месец.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

Huawei вече продава таблети с Linux.
Това е най-добрата новина досега.
Радвам се, че накрая мега OEM компания взе Linux на своите устройства.
Това означава, че скоро ще има много драйвери за Linux за таблети

В крайна сметка
В крайна сметка

изтичането на ноу-хау и технологии към Азия с нейната традиционна източна философия, може да се окаже ползотворно за останалия свят.