Huawei работи върху смартфон с 200-инчов дисплей, работещ чрез допълнена реалност

За този и редица други амбициозни проекти съобщи генералният директор на Huawei Ричард Ю

4
956

В интервю за германското издание De Welt ръководителят на Huawei Ричард Ю (Richard Yu) сподели своето виждане за бъдещето на компанията, която има големи амбиции в мобилната индустрия. Той е уверен, че Huawei съвсем скоро ще изпревари Samsung и не по-късно от 2020 година ще стане лидер на пазара на смартфони.

Ричард Ю още през 2016 година казваше същото за Apple и тогава неговите думи изглеждаха като фантастика. Но сега Huawei изпревари Apple и вече е на второ място в световния рейтинг по продажби. Топ мениджърът заяви, че след излизането на Mate X американската компания закъснява и няма да може тази и дори следващата година да представи на пазара сгъваем смартфон

Разбира се, Mate X с цена 2300 евро не е устройство за масовия пазар, но шефът на Huawei заяви, че е уверен, че само след година, най-много две, цената на гъвкавите сгъваеми смартфони ще падне под 1000 евро и в крайна сметка тези устройства ще струват под 500 евро. През следващите две-три години сгъваемите смартфони ще станата стандарт. Ричард Ю каза, че след няколко години екраните на смартфоните на Huawei ще достигнат 100 и дори 200 инча (5 метра), но не в хардуерен физически план, а чрез очила за допълнена реалност. Huawei вече работи върху подобно устройство, което се очаква да излезе на пазара след 5 години.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Калин
Калин

Ако АR очилата се наложат, то телефинът ще служи само за обработване на данните. Тогава голям дисплей не трябва.
Ако обаче не се, то Аппъл ще са проиграли пазара.

Efix
Efix

За AR ще трябва още малко процесорна мощ, откъм памет вече са го докарали. Явно в бъдещето ще се продават комплект очила и комуникатор (компютър/телефон) към тях. Свързани заедно те ще са новия стандарт. Сигурно това е „видението“ за бъдещето на китайската компания …

Speco
Speco

200 инчов дисплей… Смартфон… ? Нема такъв джоб който да го събере.

Toto
Toto

Pичapд Ю ĸaзa, чe cлeд няĸoлĸo гoдини eĸpaнитe нa cмapтфoнитe нa Нuаwеі щe дocтигнaт 100 и дopи 200 инчa (5 мeтpa), нo нe в xapдyepeн физичecĸи плaн, a чpeз oчилa зa дoпълнeнa peaлнocт.