fbpx
3.7 C
София

iOS 13.1 ограничава мощността на безжичното зареждане на iPhone

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

С излизането на iPhone 11 Pro и 11 Pro Max компанията от Купертино прояви щедрост и най-после добави в комплектите към своите смартфони зарядно устройство за бързо зареждане. Моделът iPhone 11 за съжаление не получи този аксесоар и се задоволява с бавното стандартно зареждане, но може да бъде допълнително закупено бързо зарядно. Не са така цветущи нещата с безжичното зарядно. Оказа се, че последното обновяване на операционната система iOS намалява мощността на зареждането до само 5 W.

Уеб порталът ChargerLAB провери скоростта на зареждане на няколко модела iPhone 11 с инсталираната iOS 13.1 и откри, че редица зарядни устройства, които можеха на зареждат новите айфони с мощност 7,5 W, при iOS 13 вече са ограничени само до 5 W. Това увеличава времето на зареждане, което се вижда и на следните изображения:

Но има и изключения. Зарядните устройства на компаниите Belkin, Mophie, Native Union, Anker и Logitech, които се продават в Apple Store нямат ограничения. Това накара специалистите на ChargerLAB да предположат, че Apple ограничава безжичното зареждане на устройствата, които не поддържат регулиране на напрежението с фиксирана честота. След по-подробен анализ се оказа, че този ефект се наблюдава не само при iOS 13.1.

В сайта на Apple в спецификациите на някои безжични зарядни с мощност 7,5 W корпорацията все още нарича тази технология Apple Fast Charging, въпреки че преди време тя бе включена в Qi стандарта и вече не се налага лицензиране в рамките на програмата Apple MFi. По някаква причина Apple започна да ограничава мощността на безжичните зарядни на редица компании. Официално разяснение засега няма.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Mmmmm
Mmmmm
2 години

“ iOS 13.1 ограничава мощността на безжичното зареждане на iPhone”

“След по-подробен анализ се оказа, че този ефект се наблюдава не само при iOS 13.1.”

Последно ?
Мислите ли като ги пишете тези статии ?

Нови ревюта

Подобни новини