iPhone е лидер сред смартфоните в САЩ, а Android – сред мобилните операционни системи

1
186

Аналитичната компания comScore публикува отчет, показващ развитието на пазара на мобилните операционни системи в САЩ. Според тази статистика, резултатите от първото тримесечие на тази година показват, че в САЩ безусловен лидер е Apple.

comScore съобщи, че над 200 милиона американски жители към края на месец януари са използвали смартфони. Лидери на американския пазар за смартфони са Apple и Samsung с дялове съответно 44,6% и 28%.

Най-популярният смартфон в САЩ по време на коледните и новогодишните празници е бил iPhone. Аналитиците допълват, че през изтеклите 3 месеца на 2017 година делът на Apple е нараснал с 2,3%. На второ място са смартфоните на Samsung, делът на който е спаднал с 2%. На трето място е LG с дял от 10,3%, който е с 0,7% по-висок в сравнение с предишното тримесечие.

На четвърто и пето място на пазара за смартфони са Motorola и HTC с дялове 4,3% и 2,3% от американския пазар.

Ако погледнем от гледна точка на операционните системи, ще видим, че Apple е подобрила позициите си, а Android има лек спад. Но към днешен ден делът на Android е 53,2% (-2%), а на iOS – 44,6% (+2,3%) сравнено с предишното тримесечие.

Делът на операционната система Windows се е понижил от 1,8% на 1,6%. BlackBerry има 0,6%.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари