Vault 7: Потребителите на Apple, Google и Microsoft, защитени от инструментите на ЦРУ

1
99

Потребителите на Google, Microsoft и Apple, ползващи последните версии на продуктите им са защитени от експлойт арсенала на ЦРУ, който Wikileaks направи публично достояние чрез Vault 7. В това са убедени представители на трите компании, макар и от Microsoft да споделят, че все още се запознават със сериозния като обем архив от данни. Apple заявяват, че инструментите, атакуващи iOS, споменати във Vault 7, не засягат последната версия на операционната система.

Независимо от това, че все още продължават с анализа си, от Google изявяват увереността си, че последните обновления, доставени към Android и Chrome предпазват потребителите от опасността, свързана с експлоатиране на някоя от уязвимостите, споменати от ЦРУ. Както вече знаете, в публикуваните на страниците на Wikileaks данни за огромните способности на рзузнавателната агенция, ЦРУ разполага с инструментите и възможностите да хакне всяко едно електронно устройство, независимо, дали става дума за телефон, домашен компютър, сървърна система, Линукс, macOS или Windows и даже телевизори и IoT устройства.

Макар и трите компании да не дават обяснение за своята увереност, думите на представители на антивирусни компании, чиито продукти също са споменати, навеждат на мисълта, че става дума за наистина поостарял комплект от експлойти. Тази седмица ФБР и ЦРУ започнаха разследване на изтичането на информация, като запитани да дадат обяснение за кибероръжията, които са трупали, от шпионската агенция се задоволиха да кажат само, че въпросните атакуващи инструменти не са използвани на американска земя и срещу граждани на САЩ.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари