iPhone 13 може да поскъпнат заради увеличения размер на вградената памет

0
491

Водещият аналитик на Wedbush Даниъл Айвз (Daniel Ives) заяви, че всички нови модели iPhone 13, включително и достъпните iPhone 13 mini и iPhone 13 ще имат флаш дискове с капацитет до 1 TB.

През четвъртото тримесечие на 2020 година средният капацитет на флаш дисковете в iPhone е бил 141 GB, като по този показател корпорацията от Купертино е заела второ място След Huawei, телефоните на който имат средно по 150 GB флаш памет. Следват Oppo, Honor и Vivo с вградена памет с размер 122, 115 и 108 GB, като Samsung е на шесто място в тази своеобразна класация с 95 GB вградена памет.

Това ще бъде първият път, когато Apple ще предложи на своите клиенти възможност да си купят смартфон с един TB флаш-диск. Според тази информация, всички нови iPhone 13 ще имат лазерни далекомери.

От друга страна, главният финансов анализ на банката Barclays Андрю Гарднър (Andrew Gardiner) е на мнение че само iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще имат лазерни далекомери, както и до 1 TB флаш дискове. И още, iPhone 13 mini и iPhone 13 се очаква да не получат бързите OLED дисплеи с LTPO матрици с кадрова честота 120 Hz, които са предназначени за моделите от по-висок клас.

И двата аналитика подчертават, че поставянето на 1 TB флаш-памет в новите iPhone неизбежно ще вдигне тяхната цена в сравнение със смартфоните на Apple от предишно поколение.

2 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари